Nokian FinRX-kisa tarjosi viime viikonvaihteessa onnistumisen iloa ja myös harmia VAG Motorsportille. Tiimillä oli mukana kaksi kuljettajaa V1600-luokan kilpailussa ja molemmat onnistuivat nousemaan finaalilähtöön.

Jo rataan tutustuessa Laura Suvanto ajatteli, että nyt tällä radalla voisi olla meidän päivä. Heti ensimmäisestä alkuerästä lohkesi voitto ja luokan nopein aika vahvisti hyvää fiilistä.

kuva: Jarno Saari

Toisessa alkuerässä neito jätettiin hieman pussiin, jonka vuoksi erässä oli jääminen toiseksi. Mutta kolmanteen alkuerään odotukset olivat korkealla.

– Kun punavalo sammui, pääsin viivalta irti kuin hauki rannasta. Kilpakaveri vierellä hiukan nukahti. Mutta hetkonen – punaiset liput liehuivat, ja vilppilähtö minulle. Rangaistuksena kaksi jokerikierrosta, Laura purnasi.

– Allekirjoittanut on edelleen eri mieltä lähtötuomarin kanssa ja incar-video vahvistaa omaa ajatusta. Tuohtuneena kierrettiin ne parit jokerit, ja olin kokonaistuloksissa kuitenkin viidenneksi nopein.

Semifinaaliin Suvanto pääsi starttaamaan toisesta lähtöruudusta, mutta hän ei enää uskaltanut lähteä omalla reaktionopeudella. Semissä käytiin kiivasta taistoa, ja Suvanto pysyi sarjaa johtavan Jari Koskimaan perässä ajaen toiseksi.

Hannu Borenius oli toisen semifinaalin kolmas Audi A3:lla, joten turkulaistiimin molemmat autot pääsivät finaaliin.

Laura Suvanto starttasi finaalilähtöön kolmannesta ruudusta, mutta ahtaiden ensimmäisten mutkien jälkeen sijoitus oli neljäs.

– Kyttäsin ohitusta pitkään ja sit viimeisessä mutkassa lähdin ohittamaan kolmantena olevaa kilpakumppania. Rata kävi kuitenkin turhan kapeaksi ja menetin oman linjani.

Ohitusyritys maksoi Suvannolle yhden sijan, kun hän ylitti maaliviivan viidentenä. Hannu Borenius seurasi Audilla kuudentena maaliin. Kisan voitti Miko Kiminki Hondalla.

– Olihan mukava huomata, että vauhti riittää jopa kärkivauhtiin näissä kapinoissa. Auto on nyt tosi hyvä keskikesällä Markun ajamien kisojen jälkeen, Laura kiitteli.

Hyvinkäällä ajetaan FinRX-sarjan finaalikisa 22. syyskuuta.

 

Jarno Saari
tiedottaja
0400 959 565
www.vagmotorsport.fi