Rallicrossin kansallinen sarja FinRX jatkui edellis viikonloppuna Jurvassa Botniaringin radalla. Markku Suvanto starttasi VW Golfilla toista kertaa urallaan KRC3-luokkaan, jossa kilpaillaan V1600-autoilla.

VAG Motorsport-tiimi matkasi Turusta Botniaringille perjantaina, kun tarjolla oli kisajärjestäjän tarjoama testimahdollisuus. Harjoituksen anti jäi tosin laihaksi, kun treeniä sai ajaa vain kaksi kolmen kierroksen vetoa.

– Lyhytkin treeni tuli tarpeeseen, koska autoa oli muutettu sitten viime kisan. Pyöränkulmat oli säädetty ja taka-akseli vaihdettu vääntyneen tilalle. Jarrupalojakin vähän säädeltiin paremman ajettavuuden saavuttamiseksi. Kalusto oli nyt paremmassa iskussa kuin ennen, Markku Suvanto kertoi.

Alkuerissä oli jälleen paljon ohjelmaa, mutta tiimin molemmat autot pääsivät semifinaaliin. Suvannon osalta eka alkuerä meni pieleen ajovirheen takia, joten sijoitus oli lähdön viides. Hannu Borenius ylsi Audi A3:lla oman alkueränsä toiseksi.

Toisen alkuerän lähdössä oli pientä tönimistä, mutta Suvanto kiersi koko porukan ja pääsi ajamaan puhtaalla radalla. Tuloksena oli erävoitto ja kokonaiskilpailun neljänneksi nopein aika.

– Kolmannessa alkuerälähdössä oltiin Hannun kanssa vierekkäin, ja ensimmäisessä mutkassa oli taas suma valmis. Yritin sisäkautta ohi, kun autoja alkoi pyörähdellä keskellä rataa. Minulle tuomittiin musta-valkoinen lippu eli varoitus, syynä kiilaaminen, erässä toiseksi ajanut Markku ihmetteli.

 

VAG Motorsport

Markku Suvannon semifinaali kulki mukavasti ja sijoitus oli erän toinen, joten uran ensimmäinen finaalipaikka oli varma. Sen sijaan Hannu Borenius oli viides omassa semissä, josta kolme parasta pääsi finaaliin.

Koko kisapäivän Suvannon Golf oli lähtenyt huonosti viivalta, ja sama tahti jatkui finaalissa.

– Tiesin kyllä, että vauhtia riittää kun päästään vapaalle radalle. Finaalin edetessä pystyin saavuttamaan ja tekemään ohituksia, mutta kärjessä ajanut Harri Korkiakoski oli liian kaukana. Toinen sija tyydyttää koko tiimiä ja kiitos kuuluu myös hyvin toimineelle spotteri Ville Aromalle, Suvanto kiitteli.