Elokuun viimeisenä viikonloppuna VAG Motorsportin Markku Suvanto ja kartturina toiminut Laura Suvanto osallistuivat Laitilan ympäristössä ajettuun Oili Jalonen Ralliin, joka oli junioreiden SM-osakilpailu.

Kuva:Patrick Rupponen

Markku ei enää vankan kokemuksensa vuoksi mahdu junnuluokkiin, mutta tiimin Skoda Fabia R2 -kilpurilla osallistuttiin kilpailussa senioreiden nuottiluokkaan.

Kaksivetoisten luokassa oli kolme osanottajaa, jossa porukassa Suvannon autokunta oli nopein neljällä erikoiskokeella viidestä ajetusta. Niinpä tuloksena oli luokkavoitto reilun puolen minuutin erolla.

– Kilpailuun lähdettiin hieman kiireisesti valmistautuneena, jonka vuoksi ekat erikoiskokeet eivät sujuneet aivan omalla tasolla. EK3 oli rallin pisin pätkä, jolla saatiin jo hyvä rytmi päälle. Sinne syntyikin 15 sekunnin pohjat, Markku kertasi.

Kuljettaja koki rallin päätteeksi, ettei ole koskaan ajanut niin kovaa. Kartturi sai myös hyvin rytmitettyä nuotin niin, että siitä oli helppo vetää.

– Olihan mukava päättää ralli pitkästä aikaa voittoon ja vielä saumattoman yhteistyön ansiosta. Kisan reitti oli myös oikein hieno ja meille sopiva, Markku Suvanto kiitteli.

Seuraavaksi tiimi kilpailee 8. syyskuuta Nokian FinRX -kilpailussa, jolloin Laura Suvanto hyppää pitkästä aikaa V1600 Golfin ratin taakse.

Sunnuntaina 9.9. vauhdinpito jatkuu Turun UA:n seurakilpailun merkeissä. Kyseisen kisan ilmoittautuminen on nyt auki Kitissä.

Jarno Saari
tiedottaja
0400 959 565
www.vagmotorsport.fi